..::KALKULATOR CIJENA::..Zaboravili ste lozinku?
Registrirajte se!

PVC stolarija

Pomoću kalkulatora za izračun cijena sastavite vlastiti troškovnik obnove ili ugradnje pvc stolarije u Vaš objekt.
<--

PVC Prozorske klupice

 

PVC PROZORSKA KLUPČICA

KAMENA PROZORSKA KLUPČICA

POLIMRAMORNA PROZORSKA KLUPČICA

ALUMINIJSKA PROZORSKA KLUPČICA

KLUPČICA OD PUNOG PVC

DRVENA PROZORSKA KLUPČICA

Postoji više vrsta klupica za pvc stolariju :

 

Neke od njih mogu biti i za vanjsku i unutarnju primjenu a neke samo za vanjsku ili samo za unutarnju primjenu

 PVC KLUPICE su za unutarnje završne radove i najrasprostranjenije su. Imaju sistem komora tako da sprečavaju prijenos topline. Sa prednje strane su zaokružene, imaju bočne završetke koji upotpunjuju estetski dojam i površinu koja se vrlo lako čisti. Mogu se rezati po širini tako da je možete jednostavno prilagoditi vašem prostoru. Za unutarnju primjenu su.

KLUPICE OD KAMENA

-Klupice od kamena se ubrajaju u najstarije elemente za gradnju. Stabilne su,daju vrlo dobar estetski dojam jer ih ima u različitim tonovima boja. Mogu biti od mramora ili granita. Preporučujemo granit jer je manje porozan od mramora. Kad ih ugrađujete morate paziti da uzmete dobru mjeru jer ih je naknadno teže za suziti. One se obrađuju specijalnim pilama za kamen. Klupice se nikako ne smiju ugrađivati iz jedne širine za unutarnje i vanjske jer bi se moglo dogoditi da dođe do kondenzacije.

KLUPICE OD POLIMRAMORA

To su klupice koje su se u zadnje vrijeme počele proizvoditi i našle širu primjenu .

One se sastoje od prirodnih smola i mljevenog mramora(80 posto). Smjesa se obično lijeva u kalupe i stvrdne. Koristi se i za druge stvari kao npr šankovi, stolovi za ugostiteljstvo, različiti namještaj za kupaonice. Ima ih različitih dezena . Lakirane ne preporučujemo jer zna se dogoditi da se taj lak lako ošteti. Mogu biti za vanjsku i unutarnju primjenu .

ALUMINIJSKE KLUPICE

-su od aluminija i jako su čvrste i pouzdane. Imaju bočne završetke kako ne bi došlo do izljevanja vode sa strane do zida. One su plastificirane i obično u bijeloj boji (postoji i smeđa eloksirana ) Ima ih u različitim standardnim širinama tako da se mogu prilagoditi u nekih 2-3 cm. Montiraju se obično na poliuretansku pjenu kako ne bi došlo do buke prilikom udaraca kapi kiše . One su isključivo za vanjsku primjenu

KLUPICE OD OBIČNOG PLASTIFICIRANOG LIMA

-najjeftinije su

Našle su največu primjenu kod zamjena stolarije na zgradama. Mogu biti plastificirane ili pocinčane. Ugrađuju se na poliuretansku pjenu. Prednost im je mogučnost naruđbe po specijalnim zahtjevima što im daje veliku primjenjivost u gradnji . ( kao npr. maske za zatvaranje zimskih vrtova na kutnim spojevima)

KLUPICE OD PUNOG PVC

-estetski su jako poželjne jer imaju zaokruženu prednju stranu. Ugrađuje se na poliuretansku pjenu. Može biti za vanjsku i unutarnju primjenu. Dolaze sa bočnim završetcima.

DRVENE KLUPICE

-drvo je najplemenitiji materijal i odlično se uklapa bilo na pvc stolariju ili neku drugu

-potrebno je da se klupica od drva napravi iz suhog materijala,poželjno iz nekog sa više smole kako bi duže trajala jer klupica mora odoljeti i utjecaju topline koja obično dolazi iz radijatora ispod prozora a isto tako i hladnoći koja je prisutna kod samog prozora kod otvaranja i sl . Može se napraviti i od tvrđih vrsta drva kao npr hrast . Bitno ju je dobro zaštititi prvo sa impregnacijom a zatim sa lakom (najbolje lak za parkete -poliuretanski )

 SVE VANJSKE KLUPICE MORAJU OBAVEZNO IMATI NAGIB PREMA VAN KAKO SE NE BI VODA ZADRŽAVALA NA NJOJ I DUŽINA BI TREBALA BITI MALO VEĆA OD PROZORA.

Galerija:
Pvc stolarija Final Forma