..::KALKULATOR CIJENA::..Zaboravili ste lozinku?
Registrirajte se!

PVC stolarija

Pomoću kalkulatora za izračun cijena sastavite vlastiti troškovnik obnove ili ugradnje pvc stolarije u Vaš objekt.
<--

Projekti

Naziv projekta:
Pvc stolarija Salamander i alu rolete na izbačaj Rudeš
O projektu:

Ova zgrada na Rudešu je po ljeti osunčana skoro cijeli dan pa je investitor odlučio da je najbolje rješenje staviti rolete na izbačaj i pvc prozore sa podsvjetlima od kojih su neki klizni a neki obični na balkonski prostor koji će se iskoristiti kao stambeni.

Rolete na izbačaj su dobro rješenje u slučaju da se po ljeti prozori otvaraju u svrhu prozračivanja a ujedno sa njim se sprečava da sunčeva energija direktno prolazi kroz prozor i zagrijava stan. Druga praktična svrha roleta na izbačaj je u slučaju da se ispred prozora suši veš kako se to prije radilo a mnogi to i danas rade pa susjedi sa gornjih katova ne mogu bacati smeće koje onda zaprlja taj veš.

Vjerovatno postoje još neki dobri razlozi za rolete na izbačaj, možda i sama navika ako su iste bile i na starim prozorima ali mi smo tu da izradimo i montiramo pa se nećemo zamarati sa razlozima.

Na ovom projektu smo radili sa profilom Salamander SL 76 sa dvije brtve, ugradili smo i alu klupice sa vanjske strane, a sa unutarnje smo stavili granitne klupice.


Pogledajte kako je bilo...

Galerija:

 


Pvc stolarija Final Forma