..::KALKULATOR CIJENA::..Zaboravili ste lozinku?
Registrirajte se!

PVC stolarija

Pomoću kalkulatora za izračun cijena sastavite vlastiti troškovnik obnove ili ugradnje pvc stolarije u Vaš objekt.
<--

Gecco 3 ili Gecco 4 sustavi prozračivanja

Poznato je da Pvc prozori brtve bolje nego drvena stolarija a pogotovo stara drvena stolarija pa je tako i izmjena zraka sporija. Kako bi osigurali da vaš prostor bude ujednačeno ventiliran potrebno je staviti neku opciju automatskog prozračivanja.

U ponudi osim standardnog ventiliranja putem okova postoje i sistemi koji imaju filter protiv peludi i klapnu koja se može ručno zatvoriti ili otvoriti. Gealan nudi Gecco 3 varijantu za slučajeve naknadne ugradnje ili Gecco 4 u slučaju ako se prilikom projektiranja izvedbe pvc stolarije uzme u obzir i taj sistem. Postoji i sistem Gecco 5 koji je sličan kao i Gecco 3 samo što je nevidljiv jer se ugrađuje u otvor koji se strojno izrađuje sa gornje unutarnje strane falca prozorskog krila.

Kod sistema Gecco 3 instalacija se vrši tako da se izreže komad brtve na donjem dijelu okvira prozorskog cca 5 cm a sa gornje strane na samo prozorsko krilo se ugradi sistem i odreže se brtva koliko je širina ulaza zraka na sistemu.

Kod sistema Gecco 4 instalacija se vrši tako da se ugradi proširenje prozorskog okvira sa gornje strane prozora u kojem se strojno  izradi otvor u koji se umetne Gecco 4 sistem.

 

Postoje i ventilacijski sistemi sa povratom topline ( GEALAN CAIRE MIKROVENT I GEALAN CAIRE SMART) tako da kod ventiliranja hladni zrak koji ulazi u prostoriju preuzima toplinu od ustajalog zraka iz prostorije i na taj način se štedi toplinska energija a istovremeno ulazi svježi zrak.

 

Sistemi prozračivanja su osobito bitni u prostorijama koji imaju loše izvedenu izolaciju zidova pa se uslijed toplinskih mostova može pojaviti zidna plijesan.

 

 

GECCO3

Gealan Gecco 3

GECCO 4

Gealan Gecco 4

GECCO 5

Gealan Gecco 5

GEALAN CAIRE MIKROVENT (VENTILACIJSKI SUSTAV AS POVRATOM TOPLINE)

Gealan Caire Mikrovent

GEALAN CAIRE FLEX (PASIVNI VENTILACIJSKI SUSTAV)

Gealan Caire Flex

GEALAN CAIRE SMART (VENTILACIJSKI SUSTAV SA POVRATOM TOPLINE)

GEALAN Caire Smart

 

Pvc stolarija Final Forma