..::KALKULATOR CIJENA::..Zaboravili ste lozinku?
Registrirajte se!

PVC stolarija

Pomoću kalkulatora za izračun cijena sastavite vlastiti troškovnik obnove ili ugradnje pvc stolarije u Vaš objekt.
<--

Održavanje pvc stolarije

Čišćenje GEALAN prozorskih profila iz umjetnih materijala može se obaviti sredstvima koji se temelje na tenzidima.Oni se kod jakih onečišćenja mogu koristiti i kao nerazrjeđeni.

Evo nekoliko primjera:

Preporučujemo IQ-set za čišćenje tvrtke GEALAN za kompletnu njegu Vaših prozora.Sredstvo za čišćenje i održavanje art.3525 99 je specijalno razvijeno za bijele i plohe u boji,ali i za folirane plohe.Ugrađeni antistatik se brine za to da se svježe očišćeni  profili ili prozori bitno manje onečišćuje.Trebaju se tretirati samo gornje plohe profila.Za druge gornje plohe sredstvo za čišćenje nije prikladno.

Sredstvo za čišćenje i održavanje može pronaći svoju primjenu u proizvodnji prozora,ali je namjenjeno i za krajnjeg korisnika.

Za tvrdokorno onečišćenje na raspolaganju Vam je snažno specijalno intezivno sredstvo za čišćenje art.3527 99.Posebice kod abrazije brtve,jakih onečišćenja iz okoliša i ljepljive cvjetne prašine,specijalno intezivno sredstvo za čišćenje stvorit će čiste gornje plohe(vidi pogl.07).

Folirani i koestrudirani profili su postojani prema nagrizujućim sredstvima koja se pojavljuju na gradilištima,kao npr.gips,klorno vapno i cement.Oni se ne smiju tretirati alkoholom,nitrolakovima,razrjeđivačima laka i organskim otapalima,kao

npr:

OPREZ!

Ova se sredstva također ne smiju nalaziti ni u vodi za pranje prozora!

Mora se izbjegavati kontakt profila s brtvenim materijalima koji sadrže omekšivače!

Abrazivna sredstva za čišćenje kao što su Alta,Vim,Tip-Top su neprikladne!

 

Tablica će Vam pokazati nekoliko prijedloga za čišćenje

Ukoliko neki od gore navedenih prijedloga za čišćenje ne bi polučio uspjeh,preporučuje se da prije poduzimanja drugih mjera stupite u kontakt s tvrtkom GEALAN prozorski sustavi.

 

POPRAVAK PROZORA

Za popravak GEALAN prozorskih profila iz umjetnih materijala mogu se koristiti sljedeća sredstva:

1.Smola za popravke

Ova smola se sastoji od dvije komponente koje se promiješaju prije samog korištenja.Jaka oštećenja ili pogrešna bušenja za odvodnjavanje mogu se tako npr.popuniti tom masom.Nakon stvrdnjavanja potrebno je izbrusiti.Dobavljač:Tvrtka Schuring,Koln.

2.Žica za zavarivanje

Žica za zavarivanjese nudi u bijeloj boji s 4 mm promjera.Može se nabaviti kod tvrtke GEALAN.Pomoću uređaja s vručim zrakom(mali uređaj uobičajen u trgovinama)žica za zavarivanje se dovodi do taljenja.

Oštećeno mjesto se može zatvoriti.

3.Lakirani zatici

Lakirani zatici u uobičajenim bojama mogu se nabaviti kod GEALAN prozorskih sustava.Ovim lakiranim zaticimamogu se popraviti očišćeni šavovi zavara kod smeđih profila,profila u boji odnosno foliranih profila.

Uklanjanje površinskih oštećenja i ogrebotina...

...na PVC profilima

Male ogrebotine se mogu ispolirati s GEALAN intezivnim sredstvom za čišćenje i vlažnom krpom.Drugi materijal za poliranje se ne bi trebao koristiti budući da će se gornja ploha profila previše ohrapaviti.U tom slučaju bi se ta mjesta morala naknadno polirati sa sisal-četkom.

Duboke površinske ogrebotine i pukotine se uklanjaju pomoću smole za popravke odnosno PVC-žicom za zavarivanje i ekscentričnom brusilicom.Oštećena mjesta bi se trebala očistiti oštrim nožićem i urediti.Kod pukotina u profilu potrebno je na njihovima krajevima rasporediti po jedan rasteretni otvor.Nakon što je oštećeno mjesto stručno zatvoreno,može se izbrusiti.Granulacija zrna brusnog papira se pri tome od brušenja do brušenja bira tako da bude sve finiji(npr.240,400,600).

Profil se prilikom brušenja može jako zagrijati.Kako bi se spriječile deformacije,trebala bi se stalno nadzirati površinska temperatura.Nadalje bi prilikom brušenja uvijek trebalo obratiti pozornost na debljinu stijenke profila.Pretanke stijenke imaju veliki negativni utjecaj na stabilnost elementa.Nakon brušenjase izbrušena ploha naknadno polira pomoću sisal-četke.

...na PMMA profilima i PVC-profilima sa slijepljenim folijama

S lako granuliranim pustenim materijalom za brušenje mogu se bez problema ukloniti manje ogrebotine na gornjoj plohi akrila.Pri tome su se posebno dokazala sredstva za čišćenje lonaca koji se mogu nabaviti u trgovinama(spužva+pusteni materijal za ćišćenje).Brusi se uz dodatak čiste vode s pustenim materijalom u pravcu profila.Ne bi se trebala koristiti čelićna vuna budući da ona gornju plohu prejako opterećuje.

Kod PMMA i PVC profila sa slijepljenim folijama prikladne su samo dvije komponente polimerizacijske smole na bazi akrila za popravke dubokih površinskih ogrebotina i pukotina.

Radni postupci su isti kao kod popravljanja oštećenja na PVC-profilima.Nakon poliranja dodatno postoji mogućnost da se oštećena mjesta naknadno istočkaju lakiranim zatikom.

Za daljnje specijalne probleme u popravcima tvrtka GEALAN vam rado stoji na raspolaganju.

Održavanje prozora

Redovito održavanje je potrebno kako bi se funkcija prozora,tj.uporabna vrijednost,održala dugo vremena.

1.Ispitati funkcionalnost i mogućnost posluživanja,a sve pokretne dijelove okova održati funkcionalnima s jednom kapi strojnog ulja.Preispitati vijke za pričvršćenje okova,kontroliratismještanje završnog lima.

2.Preispitati nepropusnost između okvira krila i prozorskog okvira.Zamijeniti eventualno oštećene brtve.

3.Ispitati brtvene profile stakla.Ako profili u kutnom području nisu skrojeni na koso,onda se profili moraju obnoviti.

4.Preispitati naprave za odvodnjavanje i po potrebi osloboditi otvore od onečišćenja.

PONAŠANJE PVC-a PREMA KEMIKALIJAMA

Pvc stolarija Final Forma